België verstrengt reisregels

jan 15, 2021
scroll down

Binnenlandse Zaken verstrengt de regels voor bus- en treinreizigers die van buiten de EU komen. Mogelijk volgen nog maatregelen om de opmars van de virusvarianten uit het Verenigd Koninkrijk en elders in te dammen. 

De regels voor reizigers die per boot of vliegtuig naar België reizen, gelden voortaan ook voor reizigers die met de bus of trein vanuit landen buiten de EU en buiten de Schengenzone naar ons land komen.

De reizigers moeten het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen, ongeacht de duur van hun verblijf in het buitenland en in België. Daarnaast moeten reizigers die uit een rode zone komen en die hun hoofdverblijfplaats niet in ons landen hebben een negatieve PCR-test voorleggen voor ze ons land binnenkomen.

De aangescherpte maatregelen dienen in de eerste plaats om de opmars van de Britse variant van Covid-19 in te dammen. In ons land zijn al tientallen (labo)gevallen van die mutant bekend. Viroloog Marc Van Ranst schat dat er in werkelijkheid al honderden besmettingen zijn met de bijzonder besmettelijke Briste en Zuid-Afrikaanse virusvariant.

Eerste stap?

De kans is groot dat de reisregels nog meer worden verstrengd. Sommige experts pleiten onomwonden voor het sluiten van de grenzen, maar daar is politiek bijzonder weinig animo voor. Sowieso is voor die maatregel Europese eensgezindheid nodig. 

'We moeten niet-essentiële reizen verbieden', zegt Van Ranst. 'Ten strengste afraden is niet hetzelfde als verbieden (…) We zijn eigenlijk goed bezig, dan wil je de instroom van nieuwe varianten niet', zei de viroloog in 'De Ochtend' op Radio 1.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) wacht op een advies van het expertencomité GEMS, dat het coronabeleid mee aanstuurt, om te beslissen of nog meer moet gebeuren tegen de uit het buitenland oprukkende virusstammen. Het volgende Overlegcomité is gepland op 22 januari. 

Download hier het artikel.

bron: De Tijd

Ben je op zoek naar meer informatie? Wil je graag de mogelijkheden bespreken tijdens een persoonlijk gesprek? Bezorg ons je gegevens en wij nemen zelf contact op.

Sales Office Middelkerke

Oostendelaan 509
8430 Middelkerke

T + 32 59 300 750
info@debaillie.com

Ma - Vr: 08u30 - 18u00

Za: 10u00 - 17u00
Zo: 10u00 - 16u00
Bij voorkeur na afspraak.
Enkel op feestdagen gesloten.

* verplicht in te vullen

Of contacteer onze verkoopdienst rechtstreeks op het nummer + 32 59 300 750 voor een afspraak. Volledig vrijblijvend.
© Group Debaillie
Disclaimer / Privacy / Cookies policy
Design by Uruku, code by Kubrick, copywriting by kimschrijft

Uw taal