Chalet verzekering: is dat verplicht? Alle info op een rij!

mei 13, 2024
Chalet verzekering: is dat verplicht? Alle info op een rij!
scroll down

Een chalet is een waardevolle investering, maar wat als er iets onverwachts gebeurt? Een brand, een inbraak of schade door vandalisme of noodweer? De gedachte alleen al kan voor onrust zorgen. Daarom is het cruciaal om je chalet te verzekeren. In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over het verzekeren van je chalet. 

Welke verzekering voor een chalet is verplicht?

Indien je de eigenaar en/of verhuurder bent van een chalet, ben je wettelijk verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Oververhitte apparaten, kortsluiting in de elektrische bedrading, een onbewaakt vuur of een kaars die ongemerkt omvalt. Een ongeluk is snel gebeurd! Een brandverzekering is dus zeker geen overbodige luxe. 

Veel campings bieden een groepspolis aan waarbij je moet aansluiten. Daarnaast kan de campinguitbater je ook vragen om een bijkomende familiale verzekering te nemen. 

Wat is een groepspolis?

Een groepspolis is een chalet verzekering die wordt afgesloten voor een groep mensen, zoals bijvoorbeeld de bewoners van een camping. Vaak wordt dit geïnitieerd door de campinguitbater. Het grootste voordeel van een groepspolis is dat alle chalet-eigenaars bij dezelfde verzekeraar verzekerd zijn. Daardoor kan je een chaletverzekering afsluiten tegen een gunstig tarief. 

In sommige gevallen kan je ook nog bij je eigen makelaar gaan om een verzekering af te sluiten.

Groepspolis van Caravancenter Debaillie

Ook Caravancenter Debaillie werkt bewust met een groepspolis. Onze collectieve brandverzekering dekt onder andere de volgende schade:
 

 • Brandschade en aanverwante gevaren
 • Waterschade en schade door stookolie
 • Storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk
 • Glasbreuk Natuurrampen
 • BA gebouw
 • Afstand van verhaal eigenaar tegenover huurder en gebruiker

Bij het indienen van de dekkingsaanvraag bepaal je zelf voor hoeveel je de chalet wil verzekeren (de chalet zelf, de inboedel, tuinmeubelen, een barbecue ...).

Waarom je chalet verzekeren?

Er zijn verschillende redenen waarom we het warm aanbevelen om je chalet te verzekeren. We zetten ze hier op een rij:

 • Financiële bescherming bij schade: Je chalet kan beschadigd raken door brand, storm, overstromingen, inbraak of andere onvoorziene omstandigheden. Een verzekering kan de kosten dekken voor reparatie of vervanging, waardoor je beschermd bent tegen hoge onverwachte uitgaven.
   
 • Aansprakelijkheidsdekking: heel wat brandverzekeringen bevatten ook een aansprakelijkheidsdekking. Als iemand gewond raakt door een brand in jouw chalet en je aansprakelijk wordt gesteld, dan zal de verzekering de medische kosten en eventuele juridische kosten dekken.
   
 • Gemoedsrust: Weten dat je financieel beschermd bent tegen onvoorziene schade of verlies schept rust. Je kunt genieten van je chalet zonder je zorgen te maken over potentiële financiële risico's. Zeker wanneer je een chalet aan zee bezit en je aan de andere kant van het land woont, dan kun je niet zomaar heen en weer rijden om te checken of alles in orde is met je tweede verblijf.

Een chalet verzekering, hoeveel kost dat?

De kostprijs van een chalet verzekering varieert naargelang de gekozen dekking. Kies je voor een basisdekking (omdat je bijvoorbeeld een goedkope tweedehands chalet gekocht hebt), of speel je op safe en verzeker je de chalet voor de reële aankoopwaarde?

Vorig bericht

Is een chalet roerend of onroerend goed?

mei 13, 2024
read more
Ben je op zoek naar meer informatie? Wil je graag de mogelijkheden bespreken tijdens een persoonlijk gesprek? Bezorg ons je gegevens en wij nemen zelf contact op.

Sales Office Middelkerke

Oostendelaan 509
8430 Middelkerke
T + 32 59 300 750

Inlichtingen verkoop en verhuur:
sales@debaillie.com

Inlichtingen algemeen:
info@debaillie.com

Ma - Vr: 08u30 - 18u00
Za: 10u00 - 17u00
Zo: 10u00 - 16u00
Bij voorkeur na afspraak.
Enkel op feestdagen gesloten.

* verplicht in te vullen

Of contacteer onze verkoopdienst rechtstreeks op het nummer + 32 59 300 750 voor een afspraak. Volledig vrijblijvend.
© Group Debaillie
Disclaimer / Privacy / Cookies policy
Design by Uruku, code by Kubrick, copywriting by kimschrijft

Uw taal