Is een stacaravan verzekering verplicht? Dit moet je weten!

sep 12, 2023
Is een stacaravan verzekering verplicht? In dit artikel leggen we het uit en kom je te weten hoeveel een verzekering kost.
scroll down

Een stacaravan die schade oploopt door brand of noodweer? We wensen het niemand toe. Toch kan het gebeuren en dan ben je maar beter goed verzekerd. Maar welke stacaravan verzekeringen zijn nu eigenlijk verplicht? Wat dekken ze precies en wat kost het om je tweede verblijf te verzekeren? En misschien wel het belangrijkste: waarom is het zo cruciaal om je stacaravan te verzekeren? In deze blog duiken we dieper in de wereld van stacaravan verzekeringen en geven we antwoord op al deze vragen.

Welke verzekering voor een stacaravan is verplicht?

Ben je eigenaar en/of verhuurder van een stacaravan, dan ben je wettelijk verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Oververhitte verwarmingstoestellen, een onbewaakt kookvuur of een kortsluiting in de elektriciteitskast: een brandverzekering is zeker geen overbodige luxe want een ongeluk is snel gebeurd.

Vaak hebben campings een groepspolis waarbij je moet aansluiten. Daarnaast verwachten sommige campinguitbaters dat je ook een bijkomende familiale verzekering afsluit.

Wat is een groepspolis?

Een groepspolis is een stacaravanverzekering die in groep wordt afgesloten. Vaak wordt dit geïnitieerd door de campinguitbater. Het grote voordeel van een groepspolis is dat alle stacaravan-eigenaren verzekerd zijn bij dezelfde verzekeraar. Hierdoor kun je ook een stacaravan verzekering afsluiten tegen gunstige tarieven.

In sommige gevallen kun je ook nog bij je eigen makelaar gaan om een verzekering af te sluiten.

Groepspolis van Caravancenter Debaillie

Ook bij Caravancenter Debaillie werken we bewust met een groepspolis. Onze polis brand dekt onder andere volgende schade:

  • Brandschade en aanverwante gevaren
  • Waterschade en schade door stookolie
  • Storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk
  • Glasbreuk Natuurrampen
  • BA gebouw
  • Afstand van verhaal eigenaar tegenover huurder en gebruiker

Bij het indienen van de dekkingsaanvraag kun je zelf bepalen voor hoeveel je de stacaravan wil laten verzekeren (de stacaravan zelf, de inboedel, tuinmeubelen, een barbecue,...).

Waarom is het interessant om een stacaravan te verzekeren?

Er zijn verschillende redenen waarom we het warm kunnen aanbevelen om je stacaravan te verzekeren. We zetten ze hieronder op een rijtje:

  • Bescherming tegen financieel verlies: wanneer het brand kan de schade aan een stacaravan aanzienlijk zijn. Een brandverzekering zorgt ervoor dat je niet het volledige financiële verlies hoeft te dragen. Dit geldt voor je stacaravan, maar ook voor de inboedel.
  • Aansprakelijkheidsdekking: heel wat brandverzekeringen bevatten ook een aansprakelijkheidsdekking. Als iemand gewond raakt door een brand in jouw stacaravan en je aansprakelijk wordt gesteld, dan zal de verzekering de medische kosten en eventuele juridische kosten dekken.
  • Gemoedsrust: weten dat je stacaravan gedekt is tegen brand of andere schade schept rust in je hoofd. Zeker wanneer je een stacaravan aan zee bezit en je aan de andere kant van het land woont, dan kun je niet zomaar heen en weer rijden om te checken of alles in orde is met je tweede verblijf.

Kostprijs stacaravanverzekering

De prijs van een stacaravan verzekering hangt af van de gewenste dekking. Ga je voor een minimale dekking (omdat je bijvoorbeeld een goedkope tweedehands stacaravan gekocht hebt) of speel je op safe en verzeker je de caravan voor de reële aankoopwaarde?

Ontdek ons aanbod stacaravans in Middelkerke.

Vorig bericht

Een stacaravan als zorgwoning of unit: dit zijn de voorwaarden en regels waaraan een mantelzorgwoning moet voldoen

sep 04, 2022
read more
Volgend bericht

Een stacaravan als zorgwoning of unit: dit zijn de voorwaarden en regels waaraan een mantelzorgwoning moet voldoen

sep 04, 2022
read more
Ben je op zoek naar meer informatie? Wil je graag de mogelijkheden bespreken tijdens een persoonlijk gesprek? Bezorg ons je gegevens en wij nemen zelf contact op.

Sales Office Middelkerke

Oostendelaan 509
8430 Middelkerke
T + 32 59 300 750

Inlichtingen verkoop en verhuur:
sales@debaillie.com

Inlichtingen algemeen:
info@debaillie.com

Ma - Vr: 08u30 - 18u00
Za: 10u00 - 17u00
Zo: 10u00 - 16u00
Bij voorkeur na afspraak.
Enkel op feestdagen gesloten.

* verplicht in te vullen

Of contacteer onze verkoopdienst rechtstreeks op het nummer + 32 59 300 750 voor een afspraak. Volledig vrijblijvend.
© Group Debaillie
Disclaimer / Privacy / Cookies policy
Design by Uruku, code by Kubrick, copywriting by kimschrijft

Uw taal