Hoe moet je de onderkant van een stacaravan dichtmaken?

okt 09, 2023
De onderkant van een stacaravan dichtmaken met hout.
scroll down

Heb je ooit in je stacaravan gezeten tijdens een koude winterdag en gevoeld dat de vloer aanvoelde als een ijsbaan? Je bent zeker niet de enige. Het dichtmaken van de onderkant van een stacaravan zorgt niet alleen voor extra comfort, maar ook voor praktisch nut. Door de onderzijde dicht te maken, bescherm je jezelf tegen die vervelende koude wind die onder je caravan door waait. Maar dat is nog niet alles! Het geeft je stacaravan ook een nette en verzorgde uitstraling. En laten we eerlijk zijn, wie is er fan van ongedierte onder zijn stacaravan? Precies, niemand. Dus lees verder en ontdek alle voordelen van het dichtmaken van de onderzijde van je stacaravan.

Waarom de onderkant van een stacaravan dichtmaken?

Stacaravans zijn vaak heel slecht geïsoleerd aan de onderkant. Door de onderkant van je stacaravan dicht te maken, zeg je vaarwel tegen die ijzige bries die je tenen doet tintelen. Een onderafzetting biedt ook bescherming tegen het bevriezen van het leidingwerk.

Maar er is meer! Heb je net een tweedehands stacaravan gekocht? Dan geeft het dichtmaken van de onderkant je stacaravan een strakke, afgewerkte look. Het is alsof je je caravan een mini-makeover geeft, waardoor hij er meteen een stuk chiquer uitziet. En laten we het ongedierte niet vergeten. Muizen, insecten en andere kruipende beestjes? Die houden we liever buiten de deur, toch? Door de onderkant dicht te maken, maak je het voor hen een stuk lastiger om een gezellig plekje onder jouw stacaravan te vinden.

Methoden om de onderkant dicht te maken

Dus je wilt je stacaravan van onderen dichtmaken? Goede keuze! Hier zijn wat ideetjes die we hebben verzameld:

  • Houten planken: veruit de mooiste optie. Dit zorgt voor een extra warme look bij je stacaravan. Als wij de onderbouw moeten voorzien, dan gebruiken wij kwalitatief geïmpregneerd hout in combinatie met PUR-platen. 
  • Kunststof golfplaat: een makkelijke en betaalbare optie. Kunststof rot niet, en met een paar paaltjes en schroefjes zit het zo vast. En het ziet er nog netjes uit ook!
  • Stalen sandwich wandpaneel: dit is heel stevig materiaal! Het roest niet en isoleert ook nog eens super. Je kunt vaak restjes vinden bij bedrijven die industriehallen bouwen. En het leuke? Je kunt zelfs een kleurtje kiezen dat je mooi vindt.
  • Piepschuim of isolatie in combinatie met een damwand profiel: een andere veelgebruikte methode om de onderkant van je stacaravan dicht te maken. Niet alleen betaalbaar, maar ook super effectief tegen de kou.
  • Kunststof schroten voor buiten: deze zijn makkelijk te verwerken, weersbestendig en ook nog eens betaalbaar. Ze isoleren ook een beetje, dus dat is mooi meegenomen. Er bestaan ook houtlook schroten, zo zou je een natuurlijke look kunnen geven aan de onderkant van je stacaravan. 

Vaak hanteren campings bepaalde voorschriften als het aankomt op de onderbouw van een stacaravan. Ook op onze campings is dit het geval: dit om de uniformiteit te waarborgen. 

Een extra tip: vergeet niet om ventilatieroosters te plaatsen die je open en dicht kunt doen. Dit voorkomt vochtproblemen. Een stacaravan mag je nooit luchtdicht afsluiten aan de onderzijde. 

Duurzame materialen voor het dichtmaken van een stacaravan

Als je overweegt om de onderkant van je stacaravan af te dichten, denk dan eens aan duurzame materialen. Waarom? Ten eerste hebben duurzame materialen een lange levensduur, dus je bespaart op de lange termijn echt geld. Ze beschermen je caravan bovendien tegen regen, sneeuw en zon. En guess what? Je energierekening gaat ook omlaag omdat je caravan lekker warm blijft in de winter en koel in de zomer. Minder gedoe met onderhoud, beter voor moeder natuur en je caravan behoudt z'n waarde.

Onderafzetting laten plaatsen door Caravancenter Debaillie

Laat je volledig ontzorgen van A tot Z bij de aankoop van je stacaravan: schakel caravancenter Debaillie in voor de onderafzetting van je caravan. 

Naast de onderbouw voeren wij ook afbraakwerken uit, leggen we terrassen aan, plaatsen we tuinhuizen, trappen en omheiningen.  

Ben je benieuwd naar de huidige prijzen van stacaravans? Ontdek hier al onze stacaravans of informeer naar onze sleutel op de deur stacaravans. 

Vorig bericht

Een stacaravan als zorgwoning of unit: dit zijn de voorwaarden en regels waaraan een mantelzorgwoning moet voldoen

sep 04, 2022
read more
Volgend bericht

Een stacaravan als zorgwoning of unit: dit zijn de voorwaarden en regels waaraan een mantelzorgwoning moet voldoen

sep 04, 2022
read more
Ben je op zoek naar meer informatie? Wil je graag de mogelijkheden bespreken tijdens een persoonlijk gesprek? Bezorg ons je gegevens en wij nemen zelf contact op.

Sales Office Middelkerke

Oostendelaan 509
8430 Middelkerke
T + 32 59 300 750

Inlichtingen verkoop en verhuur:
sales@debaillie.com

Inlichtingen algemeen:
info@debaillie.com

Ma - Vr: 08u30 - 18u00
Za: 10u00 - 17u00
Zo: 10u00 - 16u00
Bij voorkeur na afspraak.
Enkel op feestdagen gesloten.

* verplicht in te vullen

Of contacteer onze verkoopdienst rechtstreeks op het nummer + 32 59 300 750 voor een afspraak. Volledig vrijblijvend.
© Group Debaillie
Disclaimer / Privacy / Cookies policy
Design by Uruku, code by Kubrick, copywriting by kimschrijft

Uw taal