Stacaravan prijzen ontcijferd: overzicht van de kosten van een stacaravan!

sep 11, 2023
Overzicht van de prijzen en kosten van een stacaravan
scroll down

Wanneer je op zoek gaat naar een stacaravan, dan is de prijs natuurlijk een doorslaggevende factor. Een stacaravan aankopen doe je namelijk niet elke dag en vergt een doordachte beslissing. Om je te helpen in je zoektocht naar de ideale caravan, zijn wij graag transparant als het aankomt op wat een stacaravan kost. De stacaravan prijzen worden beïnvloed door verschillende factoren.

Wat kost een stacaravan bij Caravancenter Debaillie?

Bij Caravancenter Debaillie kun je een nieuwe stacaravan kopen vanaf 39.000 euro, dit is een instapmodel. Wens je meer comfort en een afwerking met duurzame materialen? Dan moet je rekening houden met prijzen vanaf 60.000 euro.

Factoren die de prijzen van stacaravans beïnvloeden

De kostprijs van een stacaravan is sterk afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt. Om je hiervan een duidelijk beeld te geven, hebben we een overzicht gemaakt van de factoren die de prijzen van stacaravans beïnvloeden.

  • Grootte en indeling van de stacaravan: dit is het eerste belangrijke punt waarbij je even moet stilstaan. Hoeveel ruimte heb je nodig in je stacaravan? Ga je voor twee slaapkamers of heb je er drie nodig? Deze keuze zal een grote impact hebben op de prijs. Overweeg ook of je een aparte douchen en een apart toilet wilt.
  • Locatie: ook de locatie van de stacaravan heeft een impact op de kostprijs. Ga je voor een staanplaats aan zee of voor een staanplaats op een camping in de Ardennen? Doorgaans is een staanplaats aan zee duurder dan in Limburg of in de Ardennen. 
  • Merk: ben je verknocht aan een merk of heb je geen specifieke voorkeur? Net zoals bij automerken heb je onder de stacaravan merken een heel divers aanbod aan kwaliteit. Goedkopere stacaravan merken zijn vaak lichter gebouwd, hebben een pak minder snufjes en bestaan uit basic materialen. Duurdere stacaravans zijn heel stevig, vaak heel goed uitgerust en worden afgewerkt met duurzame materialen.
  • Uitrusting: ga je voor een stacaravan die volledig uitgerust is met geïntegreerde koelkast, diepvries, centrale verwarming, dubbele douche en vaatwasser? Of hou je van oldschool kamperen en was je graag het de hand af? De uitrusting heeft een grote invloed op de nieuwprijs van een stacaravan.
De prijzen van stacaravans worden beïnvloed door de uitrusting, de grootte, locatie en het merk van de caravan.

Extra kosten voor je stacaravan

Naast bovenstaande factoren, zijn er nog andere zaken die de prijs van een stacaravan onrechtstreeks beïnvloeden. Hieronder vind je nog een aantal zaken waarmee je zeker rekening moet houden:

  • Transport: koop je een stacaravan aan zee en wil je ze overbrengen naar een andere regio? Het transport van een stacaravan gaat vaak gepaard met een stevige kostprijs: je hebt een vrachtwagen nodig en begeleidingsvoertuigen. Bij Caravancenter Debaillie is deze dienst meestal inbegrepen in de prijs. Contacteer ons gerust voor meer informatie, we bekijken dit geval per geval.
  • Onderhoud: net zoals een woning, heeft ook een stacaravan onderhoud nodig. Wees daarom extra alert op klemmende ramen en deuren, ventileer voldoende om vochtproblemen te voorkomen, controleer de dakgoten op de aanwezigheid van bladeren en ander natuurlijk afval, poets jaarlijks eens de buitenzijde van de stacaravan,... Door hiermee rekening te houden, kun je op termijn veel kosten besparen. Heb je toch een kritiek probleem met je stacaravan? Dan kun je altijd een professional inschakelen. Bij Caravancenter Debaillie geloven we in de kwaliteit van onze nieuwe stacaravans, waardoor we standaard minimum 2 jaar garantie geven.
  • Verzekeringen: je stacaravan verzekeren is altijd een goed idee. Tegenwoordig kun je voor heel veel zaken een verzekering afsluiten, maar een woonverzekering is toch echt wel een must. Een woonverzekering omvat vaak bescherming tegen diefstal, brand, natuurverschijnselen (hoe vaak stormt het al niet eens aan zee) en vandalisme. Vaak kun je de verzekering voor je stacaravan uitbreiden met verschillende opties zoals diefstal van je inboedel, schade aan je wagen en nog zoveel meer.

Tweedehands stacaravan

Is de prijs van een nieuwe stacaravan iets boven je budget? Dan kun je er altijd voor kiezen om een 2dehands stacaravan te kopen. Die prijzen liggen vaak een pak later. Als je een tweedehands stacaravan koopt, zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden: zijn er vochtproblemen aanwezig, is het interieur in goede staat, werken de elektrische apparaten nog, in welke staat is het dak,... Ken je zelf weinig van stacaravans en technische zaken, dan loont het de moeite om iemand met kennis van zaken mee te nemen.

Samenvatting

Zoals je ziet zijn er heel wat zaken die een invloed hebben op de kostprijs van een stacaravan. Een pasklaar antwoord geven op de vraag ‘wat kost een stacaravan’ is dus niet evident. Veel hangt af van de keuzes die je zelf maakt en de behoeften van je gezin. Veel succes met je zoektocht!

Bezoek zeker eens ons showterrein met stacaravans te koop in Middelkerke

Vorig bericht

Een stacaravan als zorgwoning of unit: dit zijn de voorwaarden en regels waaraan een mantelzorgwoning moet voldoen

sep 04, 2022
read more
Volgend bericht

Een stacaravan als zorgwoning of unit: dit zijn de voorwaarden en regels waaraan een mantelzorgwoning moet voldoen

sep 04, 2022
read more
Ben je op zoek naar meer informatie? Wil je graag de mogelijkheden bespreken tijdens een persoonlijk gesprek? Bezorg ons je gegevens en wij nemen zelf contact op.

Sales Office Middelkerke

Oostendelaan 509
8430 Middelkerke
T + 32 59 300 750

Inlichtingen verkoop en verhuur:
sales@debaillie.com

Inlichtingen algemeen:
info@debaillie.com

Ma - Vr: 08u30 - 18u00
Za: 10u00 - 17u00
Zo: 10u00 - 16u00
Bij voorkeur na afspraak.
Enkel op feestdagen gesloten.

* verplicht in te vullen

Of contacteer onze verkoopdienst rechtstreeks op het nummer + 32 59 300 750 voor een afspraak. Volledig vrijblijvend.
© Group Debaillie
Disclaimer / Privacy / Cookies policy
Design by Uruku, code by Kubrick, copywriting by kimschrijft

Uw taal